Legfrissebb fotó :

4. o. az Erzsébet-táborban

Határtalanul 2018

II. Rákóczi Ferenc nyomában, Felvidék, 2018. szeptember 24-28.


A 7. osztály osztályfőnöke, Siposné Bányai Ildikó Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Határtalanul - HAT-18-01 - pályázaton 1 920 000 Ft összegű támogatást nyert, s ezzel lehetőség nyílt arra, hogy iskolánk 21 fős 7. és 11 fős 6. osztálya a Határtalanul! program keretében öt napos (szeptember 24-szeptember 28.) felvidéki táborozáson vegyen részt, amelynek témája: II. Rákóczi Ferenc nyomában a Felvidéken- a szabadság hőseinek útján

 


Szálláshelyünk Szádalmáson és Korompán volt, innen eredtünk minden nap a felvidéki magyarság történeti emlékei nyomába. Megismerkedtünk Fülek, Rozsnyó, Mikszáthfalva, Kassa, Eperjes, Szepes, Lőcse, Krasznahorka nevezetességeivel, de az út során nem hagytuk ki Késmárkot sem, ahol megtekintettük névadónk, Bozzay Pál iskoláját, a líceumot is. Megidéztük II. Rákóczy Ferenc, Zrínyi Ilona és Thököly Imre nagy alakját, a magyar történelemben betöltött szerepüket, koszorút helyeztünk el síremlékeiken. Megemlékeztünk Kazinczy, Batsányi, Mikszáth Kálmán, Bocskay, Behtlen Gábor, az Andrássy-család, Márai Sándor és egyéb más nagy magyar személyiségek életének felvidéki kapcsolódásairól. Túráztunk a szilicei fennsíkon, megcsodáltuk a Szádelői-völgy, az UNESCO Világörökség részét képező vadregényes, sziklacsodákkal teli szurdokvölgyét, megmásztuk Szepes, Fülek és Murány várát, felkapaszkodtunk a Tamásfalvi-kilátóhoz is. A panoráma és az élmények felejthetetlenek.


Ellátogattunk a lukanényei magyar iskolába, ahol az igazgatónő megismertetett bennünket az ott tanuló diákok órarendjével, iskolai életével, szokásaival.
Úgy gondoljuk, hogy tanulóinkban felkeltettük az érdeklődést a határon túl, a felvidéken élő magyarság történelme és kultúrája iránt, s az élmények maradandó emlékké nemesednek a bozzays diákok lelkében!

 

A képek megtekinthetők
a Galériában


Siposné Bányai Ildikó

 

http://www.emet.gov.hu/

 

 


2023/24 tanév programja


Digitális napló :


2023 Nyári nemzetiségi tábor - Lengyel - Annafürdő


2022 Nemzetiségi német nyári tábor - Sopron


2021 Nemzetiségi német nyári tábor - Lengyel-Annafürdő


2019 Nemzetiségi német tábor


BAFIT


A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány


BUSZMENETREND :


2018 Nyári német táborok


HATÁRTALANUL :Német +