Legfrissebb fotó :

4. o. az Erzsébet-táborban

Határtalanul 2024

Magyar történelmi és kulturális kincsek nyomában Szlovéniában és Horvátországban

 

A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek (2023.) HAT-KP-1-2023/1-001296 azonosítószámú pályázatunkat a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásra javasolta, amely alapján a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság a pályázatunkat pozitívan bírálta el, és 2 381 230 forint támogatásban részesültünk. A megítélt támogatás Magyarország Kormányának finanszírozásával valósult meg.

A hetedik osztály így május 15-től 19-ig részt vehetett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával egy ötnapos kiránduláson, amelyen Szlovénia és Horvátország magyar vonatkozású várait, kastélyait és fontos helyszíneit ismerhették meg a gyerekek. Az ötnapos kirándulás útvonala Lendva-Dobronak-Felsőlendva - Muraszombat - Mezővár - Zágráb – Fiume (Rijeka) – Abbázia (Opatia) - Varasd - Csáktornya útvonalat jártuk be a gyerekekkel, összesen 1383 km-t. Olyan családok történetébe pillanthattunk be az 5 nap alatt, mint Bánffyak, Eszterházyak, Szapáryak, Széchenyiek, Széchyek, Frangepánok, Zrínyiek. Legkorábbi emlékek egészen a XIII. századig nyúltak vissza, melyeket volt szerencsénk megtekinteni. Nagyon sok élménnyel és nagy büszkeséggel térhettünk haza lenyűgözve elődeink "alkotásaitól". Köszönjük a lehetőséget!

A Határtalanul kirándulásról június 7-én tartotta meg beszámolóját a hetedik osztály. Az öt nap programját részletesen mutatták be az alsóbb évfolyamos társaiknak a gyerekek, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy bár már nem hozzánk tartozik, attól még kötelességünk tudni róla és emlékezni rá, hogy a határon túl számos magyar emlékkel rendelkezünk királyainknak, egykori nemeseinknek köszönhetően és számos magyar társunk tevékenykedik aktívan, hogy ezek az emlékek - hagyományok életben is maradjanak. Nagyon sok apró történettel ismerkedtek meg a gyerekek az öt nap alatt idegenvezetőnknek köszönhetően, így sokat is tudtak felidézni hetedikeseink a kisebbeknek, a képek és történetek segítségével nagyon színesre sikerült a beszámoló.

 

A fotók megtekinthetők a Galériában

 

Szakmai beszámoló itt olvasható.

 

 

 

  


2023/24 tanév programja


Digitális napló :


2023 Nyári nemzetiségi tábor - Lengyel - Annafürdő


2022 Nemzetiségi német nyári tábor - Sopron


2021 Nemzetiségi német nyári tábor - Lengyel-Annafürdő


2019 Nemzetiségi német tábor


BAFIT


A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány


BUSZMENETREND :


2018 Nyári német táborok


HATÁRTALANUL :Német +