Rendhagyó fizika szakkör

Március 17-én, pénteken a Bozzay suli fizika szakkörös diákjai különleges oktatásban részesülhettek: egy fantasztikus élménypedagógiai órán vehettek részt Budapesten, a Magyar Nemzeti Cirkuszban. A "Tudomány a porondon" című előadáson a cirkusz művészei ifj. Richter József vezetésével varázslatos produkciókat mutattak be. A látott jelenségeket a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai, Sinkó Andrea és Kovacsics Bernadett tudományos szemmel meg is magyarázták, értelmezték. A fizika, matematika, kémia és biológiai vonatkozásokat, törvényeket kiemelve a produkciók így nem csak ámulatba ejtették a gyerekeket, hanem rengeteg tudással is gazdagították őket.

 

Köszönjük a szervezést Dr. Oláh Éva Mária tanárnőnek.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Víz világnapja

Március 22.: A VÍZ világnapja

 

Arra gondoltunk, hogy ebben az évben egy kicsit másképpen emlékezünk meg az élethez szükséges létfontosságú elemről. Az alábbi linken egy nagyon érdekes és tanulságos mesét olvashattok egy kis forrásról, amely a mese végén… De nem áruljuk el. Inkább olvassátok el, és nagyon örülnénk, ha illusztrációt is készítenétek hozzá, amelyet az iskolai faliújságon helyeznénk el.

A rajzokat márc. 22-ig adjátok le osztályfőnökeiteknél.????

 

http://zoldmeselo.blogspot.com/2012/09/a-forrastol-tengerig-mese-vizrol.html

 

Az alábbi oldalakon pedig online játékok, játékos feladatok várnak benneteket.????

 

https://wordwall.net/hu/resource/13135725/sz%C3%B3keres%C5%91-v%C3%ADz-vil%C3%A1gnapja

 

https://www.okosdoboz.hu/feladatsor?id=844

 

Videón is ismereteket szerezhettek a víz körforgásáról egy verses rajzfilm segítségével.????

 

https://www.youtube.com/watch?v=5BejhmuhykI

 

Kiállítjuk azokat a rajzokat is, amelyeket a Bakonykarszt Zrt. által kiírt Víz világnapja pályázatra készítettetek, és megnézhetitek Molnár Csenge díjnyertes alkotását is. Gratulálunk Csenge!

 

Pro Musica

Rendhagyó énekóra

 

2023.03.10-én rendhagyó énekórára került sor iskolánkban. Prokofjev gyerekeknek írt szimfonikus művét, a Péter és a Farkas-t nézhették és hallgathatták meg tanulóink és az előadásra meghívott Nivegy- völgyi általános iskola érdeklődő diákjai.

Az előadás nemcsak arra nyújtott kitűnő alkalmat, hogy a gyerekek a fúvós hangszerekkel ismerkedjenek meg, hanem nagyszerűen érzékeltette azt is, hogy egy-egy hangszer miként tud megjeleníteni egy-egy állatot vagy személyt. A koncert megértését diavetítés is segítette. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük Pro Musica!

 

A műsor az alábbi linken elérhető, megtekinthető:

 

Péter és a farkas. Bozzay suli Zánka - Pro Musica előadása - YouTube

 

A videófelvételt Bede Tamás testnevelő tanár úrnak, a technikai hátteret és a diavetítést Sánta Lajos intézményvezetőnknek, a fotókat Vaszkó Enikő tanítónőnek köszönjük!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Meghívó BalaTóni partyra

BalaTóni party újratöltve!

 

Ismét várjuk Zánka és környéke apraját és nagyját a Bozzay suliba egy fergeteges BalaTóni partyra, ???? 2023. 03. 24-én, pénteken 8.00-12.00 óráig.

Külön szeretettel várjuk a leendő elsősöket, és azokat is, akik még ovisként "komolyan gondolkodnak a jövőjükről"! ☺

 

Üdvözlettel: BalaTóni ???? ????

 

Vár a Bozzay!

Vár a Bozzay! - Írd velünk a Te meséd!

 

Szia!

 

BalaTóni vagyok, a zánkai Bozzay suli kabalája.

 

Nagy dolgok várnak rád: nemsokára iskolába fogsz járni!

 

Nem egyszerű a döntés. Tudom, sokat gondolkodtok anyáékkal azon, hol is kezdd el a nagy kalandot.

 

Szeretném megmutatni Neked az iskolám, gyere, fedezzük fel együtt!

 

Várunk sok szeretettel március 24-én a sulimban!

 

Amíg nem találkozunk, addig is játszhatsz velem:

 

https://bit.ly/3N15aZ8

 

https://bit.ly/37Eq5kN

 

És hogy milyen az élet a Bozzayban? Nézd meg az alábbi linken!

 

https://bit.ly/3yC5uaM

 

 

 

"Küzdj meg a bajnokkal!"

 

Tájékoztató hitoktatásról

Kedves Szükők!

 

A Bozzay Pál Általános Iskolában folyó hitoktatásról a következő linkek és ismertető anyagok segítségével tájékozódhatnak.

 

Üdvözlettel: Sánta Lajos intézményvezető

 

 

Tájékoztató a református hitoktatásról:

 

Belső egyházi jogi személy: Gondos Gábor

 

https://reformatus.hu/oktatas/hittan

 

https://reformatus.hu/hittan/

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tájékoztató a katolikus hitoktatásról:

 

Belső egyházi jogi személy: Aradiné Steiner Erika

 

https://www.youtube.com/watch?v=ytHYZnMx4sA

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tájékoztató az evangélikus hitoktatásról:

 

Belső egyházi jogi személy: Németh Szabolcs

 

 

 

 

 

Farsang

„Táncra, táncra kisleányok,

daloljatok fiúk,

…Mert a farsang februárban

nagy örömet ünnepel,

múlik a tél, haja-huj,

s a tavasznak jönni kell!”

 

Február 24-én iskolánkban is nagy volt az öröm. Vidáman, tánccal, énekkel űztük el a telet. Volt itt minden: hókirályfi és királylány, bálkirály és bálkirálynő, nyitótánc, jelmezes felvonulás, zsákbamacska, eszem-iszom. Szóval: mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy jöjjön már végre a tavasz.

 

Köszönjük a fotókat Kis-Gali Editnek!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

Videó:  Farsang a Bozzayban Zánkán 2023 - YouTube

 

Napközis igény 2023. március 6.

Kedves Szülő!

 

Az linkre kattintva, az űrlap kitöltésével kérem jelezze, hogy igényli-e a napközis ellátást a tantestületi értekezlet ideje alatt!

 

A kitöltési határidő 2023. március 6. 10 óra.

 

https://forms.office.com/r/YHMhXYsRmt

 

Rajzpályázat

 

Farsangi meghívó

 

Felvételi

 

Hit- és erkölcstan oktatás az iskolánkban

 

Mozi

Január 30-án, hétfőn a tanítási órák után az egész felső tagozat moziba ment Balatonfüredre, a Jóreménység sziget c. filmet nézték meg. Az alkotás rámutatott az élet igazi értékeire. A filmben bemutatott természetközeli, önellátó életmód tanulóink nagyobbik részét elvarázsolta, aminek pedig mi, tanárok örültünk a legjobban.

 

 

 

Versünnep

2023.01.27-én pénteken az alsó tagozaton megtartottuk a már hagyományos Versünnepünket, a magyar kultúra napjához kapcsolódó, és az I. félévet lezáró délelőttünket. Először a 2. osztályosok Szabó Magda: Bárány Boldizsár című verses meséjét mondták el „18 bégetés”-ben. Ezt táncház követte, melyet Tóthné Bőczi Ildikó és Scher Zoltán, - a Bokafogó Néptáncegyüttes tagjai - tartottak nekünk. Majd kis elsőseink szavalatait hallgattuk meg. A programot a tornateremben folytattuk, ahol sorversenyen és kidobóban mérték össze a gyereket ügyességüket, gyorsaságukat. A délelőttöt a 3. és 4. osztályosok szavalatai zárták. Nagyon jó volt együtt lenni, verselni, táncolni, sportolni! Igazán szuper délelőtt volt!

 

 

 

A Versünnepen készült fotók megtekinthetők a Galériában!

 

Színház

Január 24-én, kedden 45 felsős tanulóval megtekintettük a Lévy Story című előadást a Veszprémi Petőfi Színházban.

 

 

 

Magyar kultúra napja

Január 20-án verses-zenés összeállítással emlékeztünk meg a magyar kultúra napjáról az iskolarádióban a dráma szakkörösök részvételével. A délutáni, Faluházban megrendezett ünnepségen is remekül helyt álltak tanulóink.

 

 

Röplabda

Röplabdásaink ismét kitettek magukért

 

2023.01.27-én, pénteken az esti órákban hét bozzays röplabdás leány (Horváth Johanna Janka (7.o), Máté Míra (7.o), Molnár Csenge (6.o), Molnár Hanga (3.o), Nagy Johanna Petra (5.o), Sólyom Helka (4.o), Szabó Izabella (4.o)) volt segítségére a Szent Benedek Röplabda Akadémia NB I-es csapatának. Sportolóink tettre készen várták a Szent Benedek Röplabda Akadémia - Jászberény Röplabda Klub találkozót, ahol a lányok kitartó munkájának is köszönhetően gördülékenyen ment a mérkőzés lebonyolítása.

 

Nagyon szépen köszönöm a Szent Benedek Röplabda Akadémia nevében, hogy ismét számíthattam röpiseinkre!

 

Bede Tamás (röplabda edző, Szent Benedek Röplabda Akadémia) 

 

 

 

 

Korcsolyázás

Az ötödik osztályosok nagy korcsolya partija Balatonfüreden

 

Ötödikeseink 2023. január 23-án hétfőn remek hangulatú korcsolya délelőttöt tartottak Balatonfüreden, a Zákonyi utcában található jégpályán. Az enyhén vizes pálya ellenére, egy kiváló hangulatú oktatással egybekötött korizást tudhattunk magunk mögött. Mindannyian kellemesen elfáradva, új sportélményekkel térhettünk haza!

 

Bede Tamás (osztályfőnök)

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Sakkverseny

A tapolcai sakk szakosztály meghívást kapott a horvátországi Virje-be a NEMZETKÖZI IFJÚSÁGI RAPID VERSENYRE. 3 korosztályban versenyeztek: U9, U12, U16. Török Gyula és Török Gergő U16 mezőnyében versenyzett. Gyula 2. helyen végzett ezüstérmet kapott, Gergő pontazonossággal 8. helyen végzett. A vezető edzőjük és a tapolcai sakkmesterek, akik kísérők voltak nagyon megdicsérték őket.

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

A magyarországi németek kitelepítésének emléknapja

Január 19-én van a magyarországi németek elűzetésének és elhurcolásának emléknapja. Iskolánkban január 20-án emlékeztünk meg erről a szomorú történelmi eseményről, amikor a németeknek tulajdonképpen mindenüket hátrahagyva, csupán egy batyuval kellett elhagyniuk Magyarországot. Az emlékezésbe az alsó tagozatos tanulóink is bekapcsolódtak. Tünde néni rövid és a gyerekek számára is megérthető rövid bevezetője után iskolánk tanulói megnézték a So entstand das Wandelbündel/Így készült a vándorbatyu német nyelvű magyar feliratos kisfilmet. Utána az alsósok kaptak egy „batyut” és beleírták, hogy ők mit vinnének magukkal erre az „útra”. A felsősöknek még levetítettük László Gábor: Mi svábok mindig jó magyarok voltunk című filmet, melyben megismerhették és átélhették, hogy min mentek keresztül az elüldözött és vagyontalanná vált vagy éppen szétszakadt családok. A felsősöket arra bíztattuk, ők batyujukba tárgyak helyett olyan szavakat gyűjtsenek, hogy mire lehetett szükségük ezeknek az embereknek, hogy túléljék ezt az „utazást”. Lehetett könyvjelzőt is készíteni, amelyeken egy-egy híres magyarországi német személy fotója szerepelt, tanulóinknak pedig egy kis kutatómunka után egy rövid életrajzzal kellett azt kiegészíteni. A német munkaközösség egy kiállítást is készített a tanulók munkáiból, amelyet a szülők is megtekinthetnek az emeleti vitrinben.   

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Arany János Magyarverseny

Január 26-án került sor az Arany János magyarverseny 2. fordulójára a Bozzayban. A félévi és a felvételi feladatok közepette erre a megmérettetésre is készültek tanulóink. A középdöntőbe jutottak: Filep Lili, Molnár Boglárka 8. osztályos, Barátossy Álmos, Kruczler Kiara 7. osztályos, Hajas Bulcsú, Komárcsevics Szabolcs, Rédling Boglárka 6. osztályos, Bánó-Weisz Benedek, Green Anna 5. osztályos tanulók. Szívből gratulálunk eddigi teljesítményükhöz!

 

 

Sakk

Az új év első szombatján / 2023. 01. 07. / rendezték meg Diszelen a gyermek korosztályok számára is meghirdetett rapid sakkversenyt. Iskolánkat 5 fő képviselte. A tíz év alattiak 12 fős mezőnyében két zánkai tanuló versenyzett, a főként tapolcaiak és ajkaiak alkotta csoportban. Nagy Bendegúz 6 játszmából 5,5 ponttal, magabiztosan nyert, elhozva az aranyérmet, valamint az oklevelet és a kupát! Bánó - Weisz Zsombor 4 ponttal a 3. helyen végzett, ami szintén kiváló teljesítmény!

Rédling Benedek / a legifjabbként / , Török Gergely és Török Gyula a felnőttekkel összevont, 14 fős mezőnyben indultak. Benedek 5 pontból 2, míg a Török fivérek 6 pontból 3 - 3 -at szereztek, s a teljesítményük alapján ők is megérdemelték volna az érmet!

Elégedetten, szép élményekkel léptünk át a karácsonyi ünnepkörből a farsangba!

T. Horváth Lajos

 

 

Köszönet

 Nagyon jól sikerült az adventi adománygyűjtés

a Bozzay Pál Általános Iskolában!

 

A Bozzay Pál Általános Iskola diákönkormányzata a Zánkai Református Egyházközséggel közösen rendezte meg a téli szünet előtt az adventi adománygyűjtő akcióját. A felhívásunkra elemi erővel mozdult meg az iskola ifjúsága és rengeteg szülő. Jó volt érezni, hogy ebben a gondokkal terhelt időszakban is milyen sokan gondolták úgy, hogy hozzájárulnak a rászoruló családok ünnepi készülődéséhez.

 

Ezúton szeretném megköszönni a Bozzay Pál Általános Iskola diákönkormányzata és a Zánkai Református Egyházközség nevében a rengeteg adományt!

 

 

Logischool

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

 

A veszprémi Logiscool Zánkán, a Bozzayban ingyenes nyílt napot tart általános iskolás gyerekek számára. Megfelelő létszám esetén kurzus is indulhat februártól. Részletek az alábbi plakáton olvashatóak.

A nyílt napra jelentkezni Dobosiné Turcsik Máriánál lehet +36 30 874 1561.

 

Bővebb információk: https://www.logiscool.com/hu/locations/veszprem

 

 

 

Karácsonyünnep

Karácsonyi üdvözlet képekben a bozzaysulisoktól egy lélekemelő napról.

 

„Küldök egy lángocskát szívem melegéből,

elviszi egy angyal, ki eljön az égből.

Füledbe súgja, mit szívemből kívánok,

de leírom én is: Szép, Boldog Karácsonyt! „

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában

 

Micsoda délután!

December 16-án, pénteken egy igazi nagy családi program részesei lehettünk. Szülők, tanulók, ovisok és az iskola dolgozói is csodálatos élményekkel és saját kézzel készített kézműves tárgyakkal gazdagodva térhettek haza iskolánkból. Feldíszítettük közösen az iskola karácsonyfáját, mindenki egy-egy hozott tárgyat helyezett el a fa ágára. Megválasztottuk az elsősök közül a hókirályfit és hókirálylányt, majd a szülői munkaközösség tagjainak segítségével gyönyörű karácsonyi díszeket, ajándéktárgyakat készíthettek a gyerekek. Logikai feladatokban sem volt hiány. Mindegy volt, hogy papír alapú vagy digitális módon, de nagyon élvezték a nebulók.

Semmi esetre sem hagynánk ki ezt a programot jövőre sem! Nézzétek csak a képeket, milyen jól sikerült a délután! Imádtuk, köszönjük!

 
 
 
 
A további képek megtekinthetők a Galériában!
 

 

Boldog karácsonyt!

 

December 21.

 

Kérem, hogy az alábbi linkre kattintva, az űrlap kitöltésével jelezzék igényüket!

 

https://forms.office.com/e/hC7JTgLKEQ

 

Köszönettel:    Sánta Lajos

                       intézményvezető

Adventi adománygyűjtés

Madarak etetése

Az idén is megkezdtük a madarak etetését az iskola udvarán található madáretetőben. A napraforgómagokat dr. Vissi Gabriella és a révfülöpi Gázló Egyesület ajánlotta fel. 

Ezúton is köszönjük a madarak nevében!

 

 

 

Adventi BalaTóni Party

Adventi BalaTóni Party

 

 

 

8. osztályosok a Természettudományi Múzeumban

“Mi leszek, ha nagy leszek?” December 9-én, a nyolcadikosok egy pályaorientációs kiránduláson vettek részt. A budapesti Természettudományi Múzeumban antropológiai foglalkozáson próbálhatták ki, hogy miről is szól “Dr. Csont” munkája. Valódi és másolat állati és emberi maradványok elemzésével kutatták, miről is árulkodnak a csontok. Ezt követően az eltűnt világok nyomába eredtek és a paleontológia rejtelmeivel ismerkedtek meg a több tízmillió évvel ezelőtt élt állatokról tartott tárlatvezetés során.

A rendhagyó tanórákat követően ellátogattak a Vörösmarty téren felállított, népszerű és csodálatos karácsonyi vásárra, ahol az esős időjárás ellenére is nagy volt a nyüzsgés, számtalan árus kínálta portékáját.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

5. osztály kirándulása Budapesten

November 26-án szombaton a Bozzay Pál Általános Iskola ötödik osztályos tanulói egy kimerítő, de élményekben gazdag túrán vettek részt fővárosunkban. Meglátogattuk az Országházat és a Szent Koronát, valamint részesei lehettünk egy minden igényt kielegítő idegenvezetésnek. A nap második részében a Millenenárison található Álmok Álmodói kiállítás lenyűgöző tárlatát tekintettük meg, megismerkedhettünk a magyar tudósokkal, feltalálókkal. Kirándulásunk zárásaként a Vörösmarty téri karácsonyi vásár hangulatát élvezhettük. Utazásunk különlegessége, hogy mindvégig tömegközlekedési eszközöket használtunk a környezetvédelem jegyében.

 
Köszönet a kitartásért, jókedvért!
Bede Tamás (osztályfőnök)
 
 
 
 
További képek megtekinthetők a Galériában!
 

Mikulás

December 6-án az alsó tagozatosok a faluházban várták a Mikulást. Természetesen előtte mindenki gondosan kitisztította és kikészítette cipőcskéjét, melyeket a zenés műsor után, finomságokkal megtömve találták az osztályokban. A Bozzayban is járt a Miki Miki Mikulás!!

 

 

 

4.o.  a Faluházban

Reptéri kirándulás

A 6. és 7. osztályosok osztályfőnökeik szervezésében november 29-én, kedden busszal történő pályaorientációs kirándulás keretében ellátogattak a reptérre, Budapestre. A reptérlátogatást megelőzően sétáltak egyet a Várkert Bazárban.

A túra során a repülőtér olyan, utasoktól elzárt területeire is ellátogattak, amelyek a légiközlekedés biztonsága szempontjából kritikusak. Ezekre a részekre az utasokéval megegyező átvizsgálás után léphettek csak be. Nagy élmény volt!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

Napközis igény 2022. december 8.

Kedves Szülő!

 

Az linkre kattintva, az űrlap kitöltésével kérem jelezze, hogy igényli-e a napközis ellátást a tantestületi értekezlet ideje alatt!

 

A kitöltési határidő 2022. december 8. 8:00 óra.

 

https://forms.office.com/r/YHMhXYsRmt

 

Adventi vásár

Közös testnevelés az alsóban

November 30-án ismét közösen sportoltak, tornáztak az alsósok. Az izgalmas sorversenyt, és az azt követő kidobót mindig izgalommal várják a gyerekek. Nagyon jó dolog, hogy a közös csapatokban az elsőtől a negyedik osztályig mindenki töretlen lelkesedéssel vesz részt!

 

 

 

 

 

Holdbeli csónakos

November 28-án hétfőn az alsó tagozatosok Veszprémben jártak, a Petőfi Színházban. Weöres Sándor „Holdbeli csónakos” című remekművét nézték meg.

Rekordot döntöttünk, mert 57 kisgyerekkel mentünk, akik mind pirosra tapsolták a tenyerüket az előadás végén!

 

 

Mikulás futás

Magyar nyelv napja

A magyar nyelv napja (november 13.) alkalmából megkértük tanulóinkat, elsőtől nyolcadikig - változzanak kicsit Kosztolányivá, és gondolják át, szerintük melyek a legszebb magyar szavak? Figyeljenek a jelentésükre és a hangzásukra is! Ha kitalálták a kedvenc magyar szavukat, írják fel egy kis papírra és dobják bele az aulában található szavazatgyűjtő dobozba. Sok szép vagy érdekes szó került a dobozba, többek között: szeretlek, szeretet, kukutyin, kamillatea, kenőmájas, rózsa, édesanya, magyar, szemfény, metafora, tündérszép, alma, kamilla, tenger, csokoládé, család, cica, zene, boldogság, becsületesség, foci, lélek, tücsök, május, karóraszíj, láng, tűz, szív, gyermek, természet, hűség, vér, ég, emberség, szülők.

Ezek közül a 13 legkedveltebbet kitettük a faliújságra, és a 2. fordulóban ezekből megszavazták iskolánk kedvenc szavait. A játékos hangzású kenőmájas kapta a legtöbb rovátkát. A meghitt jelentésű édesanya szó a 2., a lágy hangalakú kamillatea pedig 3. lett.

 

Köszönjük szépen mindenki közreműködését!

 

Legyünk büszkék csodálatos nyelvünkre!

 

 

További képek megtekintehtők a Galériában!

 

Karácsonyi felhívás

 

 

 

A tolvaj ajándéka

November 14-én M. Kácsor Zoltán író látogatott el iskolánkba. A 2. és 3. osztályos tanulóinknak egy rendhagyó irodalomóra keretén belül mutatta be új könyvét, A tolvaj ajándéka c. verses meseregényt. A gyerekek nagyon élvezték az órát, aktívan közreműködtek.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Márton-nap 2022

„Szent Mártonnak ünnepén,
fénylő lámpást viszek én,
Világítson mindig nekünk,
Ahol járunk, ahol megyünk.”

 

2022. november 11-én Márton napot tartottunk iskolánkban. Egész héten készültünk a megemlékezésre. A gyerekek lámpásokat készítettek, libás dekorációkkal díszítették a folyosó falait, barkácsoltak, játékos feladatokat oldottak meg. Pénteken megnyitottuk Márton boltját, ahol Libankóért vásárolhattak az általuk behozott holmik közül. Délután libavadászatra invitáltuk tanulóinkat, a megtalált libákért cserébe cukorkát kaptak. A legnagyobb élmény természetesen a lampionos felvonulás és az azt követő eseménysorozat volt. A megemlékezés és a hatodik osztályosok műsora után Péter atya megáldotta a családokat és a lampionokat. Sváb harmonika dallamok biztosították a jó hangulatot, sült gesztenye, sütemény, zsíros kenyér, forró tea és forralt bor mellett beszélgethettek az egybegyűltek.

Köszönjük minden segítőnek, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. Hálás köszönetünket fejezzük ki a szülőknek, nagyszülőknek a sütemények készítéséért, valamint adományaikért. Az iskola, óvoda, a Faluház , a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Kertbarát kör és a szülők közös összefogása nélkül nem jöhetett volna létre, és nem lehetett volna ennyire sikeres a rendezvény.

 

 

A programon készült képek megtekinthetők a Galériában

 

Őszi labdarúgó diákolimpiai forduló

Az elmúlt két hét régóta várt izgalmakkal fűtötte fel a Bozzay Általános Iskola sportéletét. Balatonfüreden október 26-án és november 2-án rendezték a diákolimpiai körzeti labdarúgó tornát a II. és III. korcsoportos gyerekek részére. A viadalokon a Bozzay Pál Általános Iskola mellett a Balatonfüredi Református Általános Iskola, a Radnóti Miklós Általános Iskola, valamint a Csopaki Református Általános Iskola képviseltette magát.

A második korcsoportos sportolóink két győzelemmel és egy elvesztett mérkőzéssel zárták az eseményt, a csapat tagja a következő tanulók voltak: Bánó-Weisz Zsombor, Boros-Szuper Bonifác, Dobosi Kornél, Dobosi Márton, Doma Levente, Gondos Gergely, Gyapay Gergely, Kis-Gali Alexander, Rédling Benedek, Szabó Gyula.

A harmadik korcsoportos labdarúgók nemes küzdelmek után egy döntetlen és két vesztes mérkőzést tudhattak maguk mögött. A Bozzay Általános Iskola a következő labdarúgókat delegálta: Bánó-Weisz Benedek, Boros - Szuper Bonifác, Dobosi Gergely, Gyapay Gergely, Nagy Bendegúz, Rédling Benedek, Szabó Márton, Szász Attila.

Nagyon hálás vagyok azon szülőknek, akik segítettek a gyerekek szállításában (Bánó -Weisz Szilvia, Dobosiné Turcsik Mária, Szász Attila).

Iskolánk labdarúgói ismét kitettek magukért, köszönöm kitartásukat, lelkesedésüket.

Bede Tamás (testnevelő tanár)

 

II. korcsoportos fiúk

 

III. korcsoportos fiúk

 

Swäbische Speisen

 

Márton-napi felvonulás

 

Napközis igény 2022. november 3.

Kedves Szülő!

 

Az linkre kattintva, az űrlap kitöltésével kérem jelezze, hogy igényli-e a napközis ellátást a tantestületi értekezlet ideje alatt!

 

A kitöltési határidő 2022. november 3., 8:00 óra.

 

https://forms.office.com/r/YHMhXYsRmt

 

Kedvenc állatom rajzpályázat

Az állatok világnapja alkalmából a Bozzay Pál Általános Iskola diákönkormányzata által kiírt "Kedvenc állatom" c. rajzpályázatra összesen 12 db pályamű érkezett.

A jobbnál jobb műveket a művészeti képzést vezető tanárnő, Kata néni zsűrizte.

A pályázat eredményhirdetését az 1956. október 23-i ünnepi műsor után tartotta iskolánk, melyen a következő eredmények születtek:

 

1-2. osztály

 1. helyezett: Kartaly Léna
 2. helyezett: Boros-Szuper Levente
 3. helyezett: Pfeifer Botond

 

3-4. osztály

 1. helyezett: Sólyom Helka, Szabó Gyula Timur
 2. helyezett: Németh Julianna
 3. helyezett: Molnár Hanga, Boros-Szuper Bonifác

 

5-6. osztály

 1. helyezett: Szabó Márton
 2. helyezett: Inhof Zorka
 3. helyezett: Filep Sára, Nagy Johanna Petra

 

 Az összes alkotás közül legjobbnak ítélt kép: Szabó Márton

 

A sok kitűnő alkotáshoz ezúton is gratulálok!

Bede Tamás (diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus)

 

 

 

Az eredményhirdetésről készült képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

Október 23-i megemlékezés

Október 21-én az 56-os hősökre emlékeztünk. Az iskola könyvtárában összegyűlt tanulók meghatódva nézték és hallgatták tanulóink színvonalas műsorát és Sánta Lajos intézményvezető beszédét. A szereplők, akiket Stumpfné Vass Violetta és Harapu-Kiss Tünde készített fel, délután a Faluházban is szerepeltek az ünnepi megemlékezésen.

 

Az iskolai megemlékezés itt tekinthető meg:

 

https://www.youtube.com/watch?v=HPq7DmfPP-0

 

 

 

 

 

„Mit suttog az erdő?”

 

A Veszprémi Főegyházmegye a „Teremtés hete" alkalmából ökumenikus pályázatot hirdetett meg. A pályázat témája: „hogy halljuk meg a teremtett világ hangját, mivel Isten szól hozzánk általa is”. Az felhívás általános iskolás diákok körében történt 4 korcsoportban. A munkák 4 községből (Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Kővágóörs) érkeztek. Az eredményhirdetésre október 2-án került sor a Révfülöpi Munkás Szent József Római Katolikus Templomban.

 

Zánkai iskola díjazott tanulói:

 

 1. Végh Bernadett (4. o.)
 1. Hegyi Barbara (5.o.)
 1. László Hanna (8.o.)
 2. Komárcsevics Szilvia (3.o.)
 1. Resze Zsanna (3.o.)

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

7. osztály kirándulása

Október 19-én, szerdán délután fényes őszi időben indultak a 7. osztályosok osztályfőnökükkel, Stumpfné Vass Violettával kirándulni. Átvonatoztak Ábrahámhegyre, a patakparton elsétáltak a Klastrom utcába, ahol Margó néni jóvoltából finom süti, zsíros kenyér, tea és üdítő várta őket. Onnan együtt kisétáltak a pálos kolostorromhoz, ahol felfedezték a gótikus stílusban épült csodahelyet. Hazafele Révfülöpön ettek egy finom pizzát. Nagyon szép élmény volt!

 

 

Továbbbi képek megtekinthetők a Galériában!

 

Papírgyűjtés

Őszi papírgyűjtés a Bozzayban!

 

A Bozzay Pál Általános Iskola diákönkormányzata ismételten meghirdette papírgyűjtési akcióját, melyre rengeteg, még újrahasznosítható papírhulladék érkezett, melyet ezúton is köszönünk a lelkes gyerekeknek, szülőknek! A pakolásban természetesen a diákok is kivették részüket, így a gyűjtés közösségépítő szerepe is nagy hangsúlyt kapott. A jókora konténerbe egyre csak gyűltek az otthon feleslegessé vált kötegelt szórólapok, újságok és egyéb papír alapú anyagok. A papírért kapott összeg iskolánk szülői munkaközösségének bevételét gyarapítja.

Bede Tamás (diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus)

 

 

 

 

Október 15.

 

Október 6-i megemlékezés

Október 6-án megemlékeztünk az aradi hősökről. A színjátszó szakkör tagjai lelkesen készültek a zenés- verses rádiós műsorra. Barbi, Anna, Beni, Bulcsú, Andris, Hanna, Mira és Kiara, köszönjük a szívhez szóló előadást!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Velünk élő csodák

Október 4-én, az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretén belül az iskola vendége volt ifj. Vasuta Gábor természetfotós. „Velünk élő csodák, a madarak” címmel vetítéssel egybekötött előadást tartott a felső tagozatos diákok részére.  A természetfotós, a saját maga által készített csodálatos felvételekkel mutatta be a környezetünkben élő madarakat. A diákok nagy figyelemmel hallgatták a madarakról szóló előadást, sok tanuló ügyesen fel is ismerte a fotókon látható madarakat.   

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Változások

 

Tantestületi értekezlet

Kedves Szülők!

 

2022. október 6-án, csütörtökön tantestületi értekezletet tartunk iskolánkban, ezért délután a napközis foglalkozások helyett csak gyermekfelügyeletet tudunk biztosítani tanulóink számára. A napközis tanulók a tanítási órák után írásbeli szülői kérelemmel hazamehetnek. A szivacskézilabda szakkör, valamint a 7. és 8. osztályos angol óra természetesen nem marad el. Kérem, hogy az alábbi linken elérhető Űrlap kitöltésével jelezze, igényli-e napközis gyermeke számára a délutáni felügyeletet!

 

https://bit.ly/3y78zA4

 

Megértésüket köszönjük!

 

2022. október 1.                                                                                                                                             Sánta Lajos

intézményvezető

 

Népmese napja

Szeptember 28-án tartottuk iskolánkban a népmese napját. Reggel az alsó tagozatos kisdiákok helyett királyok, királynők, hercegek, hercegnők, szegénylegények, és -leányok, huszárok, vadászok, boszorkányok, varázslók, tündérek, cicák érkeztek iskolánkba, hogy a napot izgalmas „meseváltó”-val kezdjék. Ezután a „nagyok”, vagyis a 3. és 4. osztályosok mesét olvastak az 1. és 2. osztályosoknak, miközben szóló szőlőt csipegettek, - amit külön köszönünk Szabó-Kiss Ágnesnek. Volt még papírbábkészítés, és színezés is. A napot minden osztály „szabadulószobás” interaktív játékkal fejezett be, amit Filepné Kovács Julianna készített. Az 1. és 2. osztályosok Az aranyszőrű bárány, Az égigérő paszuly és a Macskacicó című mesékhez rajzot készítettek. A sok szép alkotással a faliújságot díszítettük. Felkerült a 2. osztályosok terme melletti falra Sárffi Mariann pedagógiai asszisztensünk mesefalvédője is.

 

A gyereket idézve: „Szuper nap volt!”

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Állatos rajzpályázat

 

Sport- és közlekedésbiztonsági nap

 

Takarítási világnap

 
A Bozzay Pál Általános Iskola diákönkormányzata szervezésében ma népes diákhaddal indultunk iskolánk környékének megtisztítására.
A lelkes tanulók a hetedik órában védőkesztyűvel és zsákokkal felvértezve szedték a hulladékot, természesen szelektálva.
Lenyűgöző volt látni a gyerekek lelkesedését, bízom benne,hogy több ilyen eseménnyel erősíthetjük diákjaink környzetudatosságát.
 
Bede Tamás (diákönkormányzatot segítő pedagógus)
 
 
 
További képek megtekinthetők a Galériában!
 

Német nemzetiségi tábor

 A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósítására kiírt, NTAB-KP-1-2022/1-000374 nyertes pályázat kapcsán a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat lehetőséget biztosított a Bozzay Pál Általános Iskola számára, hogy a „Feste, Bräuche und Tracht” hagyományőrző tábor keretein belül, 5 nap 4 éjszakát tölthessen el 24 tanuló Sopron és környékén, 2022. 07.04-08 közötti időszakban. A támogatáskezelő 800 000 Ft támogatással járult hozza a tábor megvalósításához, amelyet a nemzetiségi önkormányzat és A Zánkai Iskoláért Alapítvány 400- 400 000 Ft-tal egészített ki. Az ötnapos időszak Siposné Bányai Ildikó szervezésében, Harapu-Kiss Tünde és Bácsi Krisztina részvételével zajlott. A tanulók a táborozás alatt a nyelvi órák mellett megismerkedtek a karácsonyi, húsvéti, esküvői, születésnapi, valamint a boszorkányok éjszakájával kapcsolatos szokásokkal, a német nemzetiségi népviselettel, az állattartás módjaival. Plakátot készítettek, rétest sütöttek, fagylaltkelyheket állítottak össze, lakodalmas játékon, traktortúrán vettek részt, megismerkedtek a csokikészítés technikáival, szóval egy percet sem unatkoztak.

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Papírgyűjtés

 

Évnyitó újratöltve

Készült egy felvétel az évnyitóról, amit szívesen osztunk meg veletek. A minőségért elnézést kérünk, mert a videó készítője a gyerekek között állt, de aki lemaradt róla, így is betekintést nyerhet az évnyitó műsorba.

Nagyon klassz volt! Köszi Márti néni és cuki harmadikosok!????

 

A műsor a következő linken tekinthető meg:

 

Évnyitó a Bozzayban. A harmadik osztály műsora 2022. szeptember 1. - YouTube

 

Sportos nap

 A mai nap sportosan telt iskolánkban. Kicsik és nagyok kíváncsian gyülekeztek a tornateremben, ahol több meglepetés is várta őket. Először az Acro Dance csoport mutatkozott be, modern táncot népszerűsítve az egybegyűlteknek. A Balatonfüredi Kézilabda Sportegyesület a szivacskézilabda rejtelmeibe nyújtott betekintést, majd a Szent Benedek Röplabda Akadémia a röplabda szépségeit népszerűsítette tanulóink körében. Utóbbi két egyesület bázisintézménynek választotta iskolánkat, ami azt jelenti, hogy nem kell a gyerekeknek messze utazniuk azért, hogy megismerjék és gyakorolhassák kedvenc sportjukat, és a táncért sem kell a szomszédba menni.

Ragadjátok meg az alkalmat, és használjátok ki minél többen a kedvező lehetőséget!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

Tanévnyitó

„Szakadj, zuhogj, zápor gyöngye,
szomjas föld göröngye vár,
a sok tudást épp így várja,
aki iskolába jár.”

 

Bár nem szakadt, de ma reggel esett Zánkán is, nem kicsit. Ennek ellenére szeptember elsején megnyitotta kapuját a Bozzay Pál Általános Iskola a bozzaysulisok előtt. Tizenhat kis elsős diák állt megszeppenve az iskola könyvtárában, hátuk mögött szüleik bíztató tekintetétől kísérve. De minden ránc kisimult az arcokon, miután a suli bozzays diákká fogadta a kis jövevényeket három új, felsőbb éves társukkal együtt. Bár az idő szomorkás volt, de nem a hangulatunk! Erről Márti néni és a harmadik osztályosok műsora gondoskodott, magas színvonalon!

A fontos eseményről beszéljenek a képek!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

Tanévnyitó 2022

 


2023-03-22

Víz világnapja

2023-03-24

BalaTóni Party 2

2023-03-25

Arany János magyarverseny-országos döntő

2022/23 tanév programja


Digitális napló :


2022 Nemzetiségi német nyári tábor - Sopron


2021 Nemzetiségi német nyári tábor - Lengyel-Annafürdő


2019 Nemzetiségi német tábor


BAFIT


A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány


BUSZMENETREND :


2018 Nyári német táborok


HATÁRTALANUL :Német +