Remek hangulatú síelés Eplényben, második felvonás

Az elmúlt pénteken 18 felső tagozatos diák (akik példás magatartásukkal és szorgalmukkal érdemelték ki a programon való részvételt) látogatta meg az eplényi sípályát. Diákjaink a melegre fordult időjárás ellenére is elfogadható minőségű pályán tudták elsajátítani, ennek az embert próbáló téli sportnak az alapjait. Az egy órás foglalkozás végére - hála a Sport43 program munkatársainak - kellemesen elfáradva adtuk vissza a felszerelést.  

Nagyon szépen köszönjük a Sport43 programnak a lehetőséget és Inhof Sándornak és kedves feleségének a fuvart!

 

Pálmai Diána (gyakornok), Bede Tamás (testnevelő tanár)

 

 

A programon készült fotók megtekinthetők a Galériában

 

Farsang 2024

„Jelmezt öltünk, síppal-dobbal

lármázunk egy keveset,

hogy a hosszú, szürke álom

érjen véget, ha lehet,

s ne hozzon több hideget.”

 

Február 9-én iskolánkban is nagy volt az öröm. Vidáman, tánccal, énekkel űztük el a telet. Volt itt minden: hókirályfi és királylány, bálkirály és bálkirálynő, nyitótánc, jelmezes felvonulás, zsákbamacska, eszem-iszom. Szóval: mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy jöjjön már végre a tavasz.

 

Köszönjük a fotókat Kis-Gali Editnek!

 

 

A farsangon készült fotók megtekinthetők a Galériában

 

Biztonságos internet napja

Hitoktatás tájékoztató szülőknek

Síelés Eplényben

Február 1-én 10 harmadikos és 10 negyedikes kisdiákunk példamutató magatartásáért, szorgalmáért, kiemelkedő tanulmányi eredményéért egy izgalmas kirándulás részese lehetett. A Ski 43 program keretében a gyerekek térítésmentesen ismerkedhettek meg a síelés örömeivel. A napsütéses időben jó hangulatban, nagy kedvvel vettek részt az alapszintű oktatáson, felfedezve ennek a téli sportnak a szépségeit. Sokan most először csatolták fel a sílécet, ennek ellenére az óra végén már mindenki bátran siklott le a lejtőn. Élményekkel eltelve, kissé fáradtan értünk vissza az iskolába Enikő nénivel és Márta nénivel.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Farsangi BalaTóni-party

Jelmezt öltünk, síppal-dobbal

lármázunk egy keveset,

hogy a hosszú, szürke álom

érjen véget, ha lehet,

s ne hozzon több hideget.

 

 

Versünnep

A magyar kultúra napjához kapcsolódva az alsó tagozaton „Versünnep”-et tartottunk 2024. január 26-án, pénteken. Elsőtől a negyedik osztályos tanulókig hallgattuk a kedves, aranyos, szebbnél-szebb verseket. Mindenki a legjobbat nyújtotta, legyőzve kisebb-nagyobb izgalmát. Köszönjük gyerekek a munkátokat! A magyar kultúra egyik fontos szegmense a sport is. Olimpia éve az idei, így egy rövid magyar vonatkozású olimpiai „utazást” követően fantasztikus sorversenyt tartottunk. Tanulóink mindent beleadtak, ismét büszkék vagyunk a bozzaysokra!

 

 

A programon készült fotók megtekinthetők a Galériában!

 

Holokauszt emléknap

„Képzeletünk még rabságban is szabad marad!” 

 

Holokauszt emléknapja – január 27.

 

Történelem órán és egy erre a célra elkészített faliújsággal emlékezünk/emlékeztünk meg a holokauszt áldozatairól Nobel-díjas Kertész Imre személyén keresztül. 15 évesen került ő is koncentrációs táborba, családját elvesztette, de túlélte a megpróbáltatásokat. Az itt átélt események élete végéig meghatározóak voltak. Nobel-díját a Sorstalanság című művével érdemelte ki, amelyben egy kamasz fiú szemén keresztül „élhetjük át” a mindennapokat egy koncentrációs táborban. Számos irodalmi kitüntetésben részesült Magyarországon és külföldön is, köszönhetően annak, hogy 1996-ban műve német fordításban is megjelent. Irodalmi Nobel-díját 2002-ben vette át a svéd királytól.

 

 

 

 

Magyar kultúra napja

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. Ennek emlékére 1989-től kezdve ezen a napon ünnepeljük a magyar kultúra napját. Ebből az alkalomból állítottuk össze műsorunkat. Nehéz volt a választás, mert olyan gazdag a magyar kultúra kincsestára. A Bozzayban rádiós formában emlékeztünk meg a magyar kultúra napjáról a dráma szakkörösök közreműködésével.

 

Röplabda

Versennyel töltötték hétvégéjüket a Bozzay-s röplabdások

 

Az U10-es csapattal szombaton Szombathelyen, az U13-as korcsoportos leányokkal Tápióbicskén (az SZBRA füredi játékosaihoz kapcsolódva) jártunk korosztályos röplabda versenyen.

Mindkét helyszínen tudásuk legjavát adva játszottak a zánkai röpisek, rengeteg élménnyel, jókedvvel tértünk haza!

U10 csapat tagjai: Horváth Natasa Lejla, Györkös Annabella, Kartaly Liliána, Kovács Lilien, Pfeifer Annaliza, Szabados Zamira, Varga Dorina

U13 csapat zánkai tagjai: Szabó Izabella, Molnár Hanga

 

Csak így tovább! Hajrá SZBRA, hajrá Zánka!

 

 

 

 

ÖSSZES HÍR

2024-02-21

8.o. felvételi jelentkezési lapok elküldése

2024-02-23

Komm. és egyéb dikattúrák áldozatainak emléknapja

2023/24 tanév programja


Digitális napló :


2023 Nyári nemzetiségi tábor - Lengyel - Annafürdő


2022 Nemzetiségi német nyári tábor - Sopron


2021 Nemzetiségi német nyári tábor - Lengyel-Annafürdő


2019 Nemzetiségi német tábor


BAFIT


A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány


BUSZMENETREND :


2018 Nyári német táborok


HATÁRTALANUL :Német +