Változások

Újévi kívánság

 

Karácsonyi jókívánság

 

 

Békés, szeretetben és egészségben gazdag ünnepeket kívánnak az iskola dolgozói és tanulói!

 

Karácsonyi műsor

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Karácsonyi üdvözlet

 

Adni jó!

Adni jó! Karácsonykor is!

 

A szünet előtti utolsó napokban a 6. osztályosok lelkesen vetették bele magukat a „cipősdoboz akcióba”, melynek során csoportokban, szépen becsomagolt ajándékokat állítottak össze a rászoruló gyerekeknek. A finomságok, könyvek, ékszerek és más hasznos holmik bizonyára örömet okoznak majd!

Köszönjük Bácsiné Zsuzsának az ötletet és szállításban való segítségét, Stumpfné Vass Violettának a szervezésben, a szülőknek az adakozásban való részvételt!

 

 

 

 

Adventi asztalitenisz bajnokság

Adventi asztalitenisz bajnokság a Bozzayban!
 
December 15-én  az adventi időszak finisében rendezte a Bozzay iskola diákönkormányzata a várva várt asztalitenisz bajnokságot a felső tagozatos diákok részére.A nézők remek küzdelmeket láthattak, szívmelengető volt látni a tanulók sportszerű játékát.
A bajnokságot Varga Ferenc (7.o) nyerte. A második helyen Tóth Richárd (5.o), a harmadik helyen Tóth Ádám (5.o) végzett.
 
Valamennyi résztvevőnek gratulálok!
 
Bede Tamás (testnevelő tanár)
 
 
 
 
 

Mikulás

Itt járt a Mikulás! 

 

A Faluház udvarán találkozhattak az alsós tanulók a Mikulással.

 

 

 

 

 

 

Munkanap

 

U11 röpi torna

 

2021.12.04-én szombaton, advent második hétvégéjén rendezte a Szent Benedek Röplabda Akadémia a Református Általános Iskolánál található Alapítványi Sportcsarnokban az U11 Országos Szupermini Bajnokság aktuális fordulóját.

A torna öt csapat részvételével zajlott: érkeztek leányok Veszprémből, Ajkáról valamint a Szent Benedek Röplabda Akadémia is két csapattal képviseltette magát. A füredi csapatokat négy Bozzay-s leány: Green Anna Kamilla (4.o), Sólyom Helka (3.o), Szabó Izabella (3.o) és Molnár Csenge (5.o)  is erősítette.

A résztvevők remek meccseket tudhatnak maguk mögött, a küzdelmek során valamennyi sportoló rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagodott.                                                                                                                           

 Bede Tamás

testnevelő

 

 

 

 

Tanulj meg úszni!

 

Járványügyi szigorítások

 

Karantén

 

Márton-napi felvonulás

„Kis utcánkban lámpácskák
Mint a csillagok az égen,
Pirosan, zölden, kéken
Gyere Márton nézd meg”

Nem tudta nem észrevenni, mert Zánkán 2021. november 12-én nagyon sok kis lámpás fénye jelezte neki, hogy nem felejtjük el, emlékezünk rá évről évre. Egész héten készültek az ovisok és az iskolások a nagy napra: felelevenítették Márton életútját, a hozzá kapcsolódó legendákat, hagyományokat, jóslatokat. Alkottak, rajzoltak, vágtak, ragasztottak, quiz teszteket töltöttek ki, elsajátították a Márton nappal kapcsolatos szókincset, lámpásokat készítettek. A legnagyobb élmény természetesen a lampionos felvonulás és az azt követő eseménysorozat volt. Sváb harmonika dallamok biztosították a jó hangulatot, sült gesztenye, sütemény, forró tea és forralt bor mellett beszélgethettek az egybegyűltek. A táncház lehetőségét kicsik és nagyok (felnőttek) is kihasználták. Na és a zsákbamacska: vajon mit rejtett a „zsák”? Nagy öröm volt nézni a sok mosolygós, boldog, vidám arcot!

Jövőre veletek ugyanitt! Mert tudjátok:

„Da oben leuchten die Sterne, da unten leuchten wir.”

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Márton-nap 2021

 

Október 23-i megemlékezés és névadó ünnepség

Október 22-én verses- zenés megemlékezést tartottunk az iskolarádión keresztül. Sánta Lajos igazgató ünnepi beszédét irodalmi műsor követte a dráma szakkörösök és tanáraik közreműködésével.

A továbbiakban az iskola könyvtárában került sor az osztálytermek hangulatos névadó ünnepségére. A képviselők egy- két mondatban bemutatták a példaértéket képviselő személyeket ill. fogalmakat. Ettől a naptól kezdve Csukás István, Panoráma, Benedek Elek, Kincskeresők, Rubik Ernő, Weöres Sándor, Eötvös Loránd, Bozsik József neveket viselik az iskola helyiségei. 

 

 

 

 

 

Opera

Élmény élmény hátán a Bozzayban!

 

Az utóbbi hetek eseményeit figyelve nem meglepő, hogy ismét egy nagyszabású programnak lehettek részesei a Bozzay-s diákok.
Ezúttal a nyolcadik osztályos tanulók vehettek részt a Lázár Ervin Program jóvoltából  egy parádés opera előadáson Budapesten az Eiffel Műhelyházban. A Magyar Állami Operaház művészei Wolfgang Amadeus Mozart: A színigazagató és Gian Carlo Menotti: A telefon című darabját adták elő, négyszáz lelkes nyolcadikos előtt.
Az előadást követő vastapsból következtetve bátran állítható, hogy a végzős diákoknak is - amennyiben az ő érdeklődésüknek megfelelően kerül megrendezésre -  akár egy komoly operadarab is hatalmas élményt nyújthat.
 
Bede Tamás (osztályfőnök 8. osztály)
 
 
 

Bolyai matekverseny

Október 15-én került sor az országosan nagy népszerűségnek örvendő Bolyai matematika csapatverseny megyei/körzeti fordulójának a lebonyolítására. Iskolánkból minden évfolyamról neveztünk egy-egy négyfős csapatot, akik a többszáz indulóból figyelemre méltó eredményt értek el. Ez sajnos az országos döntőbe való bejutáshoz nem volt elegendő, de mi így is nagyon büszkék vagyunk kis matekosainkra.

 

 

 

Aeroparki kirándulás

A hetedikesek október 19-én egy életreszóló élményben vehettek részt a budapesti Liszt Ferenc repülőtér látogatásakor. A repülőtér nyilvánosság elől elzárt területeire is be tudtak menni, a kifutópályák, gurulóutak, fel- és leszálló gépek közvetlen közelébe. A repülőgépek földi kiszolgálását is megismerhették, a repülőtéri tűzoltóság hihetetlen szervezett felépítését és különleges tűzoltó járműveit is megcsodálhatták. Az Aeroparkban régi, utasszállító gépek megtekintésére is lehetőségük volt, Éva néni, mint stewardess is kiszolgálta Őket. Még a pilótafülkékbe is beülhettek és pár percig pilótának érezhették magukat.

Talán közöttük vannak a jövő repülőmérnökei, irányítói, technikusai!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Telegdi Ágnes előadása

 

Október 18-án iskolánk vendége volt Telegdi Ágnes írónő, természetfotós.  „Ó, azok a csodálatos állatok” címmel tartott előadást az iskola alsó tagozatosai részére.  Az általa készített fotók bemutatásával mesélt a gyerekeknek a fehér gólyáról és a vidrákról. 

 

 

 

Nemzetiségi szavalóverseny

„Der Herbst ist da! Herbst und Weinlese”

német nemzetiségi szavalóverseny

 

2021. október 12-én került megrendezésre iskolánkban a német nemzetiségi szavalóverseny „Der Herbst ist da! Herbst, Weinlese” témakörben. A pályázatot a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat írta ki szeptemberben. A verseny két fordulóból állt. Első körben az osztályok tanulói mérték össze versmondó tudományukat. A legügyesebbek nyertek lehetőséget iskolai szinten bemutatni tudásukat. A 39 döntőbe jutott tanuló  négy korcsoportban - picik, kicsik, kismenők és nagyok -  mérettetett meg. A Tündi, Kriszti és Ildikó néniből álló zsűri nagyon nehezen tudott dönteni a helyezések kiosztásában, így az okleveleken és jutalmakon kívül- amelyek a nemzetiségi önkormányzat anyagi támogatásával kerültek kiosztásra-, különdíjakkal és emléklapokkal is jutalmazta a versenyen résztvevőket.

 

 

Legyél Te is űrhajós!

 
A Spacebuzz egy oktatási program, amely a STE(A)M módszertant alkalmazva készít fel egy virtuális űrutazásra, egyben a klíma- és környezetvédelem és természettudományok fontosságára is felhívva a figyelmet.
 
Irány a világűr!
 
Az űrhajó várhatóan áprilisban érkezik.
 
További információért kattints a képre!
 
 

 

Úszás

Október hatodikán befejeződött az öt alkalomból álló úszásoktatás, mely a balatonfüredi uszodában került lebonyolításra.A foglalkozásokon a Bozzay Általános Iskola 3., 4., 5., és hatodik osztályos tanulói vettek részt.

Bátran állíthatom, hogy minden résztvevő ugrásszerű fejlődésen ment keresztül, mind a technikai tudás, mind a kezdők vízbiztonsága tekintetében.
 
Bede Tamás (testnevelő tanár)
 
 
 
 
További képek megtekinthetők a Galériában!
 
 

Október 6.

 

Október 5-én rádiós megemlékezést tartottunk az aradi vértanúkra emlékezve. A színjátszó szakkörösök izgatottan készültek az érzékletes felolvasásra. A visszajelzések szerint az előadás jól sikerült. A verses-zenés műsort követően pedig leleplezésre került az iskola címere az épület utcafrontján.

 

 

 

 

 

Köztársaság kupa

Tavaly ősszel elmaradt, idén azonban 38 iskola részvétel régi pompájában, 30. alkalommal rendezte meg a Báthory Általános iskola a megye egyik legrangosabb atlétika versenyét, a Köztársaság Kupát.A kiemelt figyelmet élvező eseményen természetesen a Bozzaysok kilenc fős delegációja is képviseltette magát. A gyerekek tisztes helytállást mutattak a küzdelmekben, ismét sikerült hazahoznunk több pontszerző helyezés mellett egy aranyérmet is, melyet Lengyel Barnabás Zsombor távolugrásban szerzett 503 cm-es ugrással.   

 

Iskolánk rendkívül büszke a versenyen résztvevő sportolókra!
Hajrá Bozzay!
 
Bede Tamás (testnevelő tanár)
 
 
 
 
További képek megtekinthetők a Galériában!
 

Népmese napja

Szeptember 30-a egész nap a meséről szólt az alsó tagozaton. Aznap szegénylegények, tündérek, boszorkányok, varázslók, lovagok, királyok, hercegnők és még más mesehősök jöttek iskolába. Velük együtt néztük meg a faluházban a „ Kényes királylány” című mesét.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Új járványügyi intézkedések

Tisztelt Szülők!

 

Az Országgyűlés hétfőn hozzájárult a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbításához, így az 2022. január 1-jéig érvényben marad.

A fenti határozat értelmében iskolánk járványügyi intézkedéseiben, a Házirend kiegészítéseként néhány változtatást vezetünk be.

 

  1. Az iskolába lépéskor eddig kötelező testhőmérséklet mérést októbertől felfüggesztjük.
  2. A kézfertőtlenítés továbbra is kötelező!
  3. Az iskola kedvező járványügyi helyzetének megőrzése érdekében javasoljuk - de nem tesszük kötelezővé - az alacsony átoltottsággal rendelkező évfolyamokon a maszk viselését zárt térben.
  4. Általános szabály a járványveszély elmúltáig, hogy az iskolába csak az ott dolgozók és ott tanulók léphetnek be. Kivételt csak az előre egyeztetett személyes belépés jelent.
  5. Szülők, hozzátartozók, idegenek nem léphetnek az iskola épületébe. A tanulók a lépcsőtől egyedül jönnek be. A délután folyamán az épület előtt kell a gyerekeket megvárni!
  6. Kérjük, hogy tanszereken kívül más tárgyakat ne hozzanak a tanulók az iskolába.
  7. A gyerekeknél meg kell követelni a személyi higiéné alapvető szabályait, és a köhögési etikettet: papír zsebkendő használata tüsszentéskor, köhögéskor, majd zsepi a kukába, és alapos kézmosás.

Nagyon fontos továbbra is odafigyelni a koronavírus tüneteire, amelyek közül a legismertebbek a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj. Emellett az új koronavírus fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet.

Ha a Szülő a felsorolt tüneteket észleli gyermekén akkor kérjük, hogy a tanuló maradjon otthon, ne menjen közösségbe. Ha a háziorvos  szerint  felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, de a tünetek alapján a gyermek nem igényel kórházi kezelést, akkor otthoni karanténba kerül. A többi, védettséggel nem rendelkező tanuló esetében a karanténkötelezettséget a népegészségügyi szolgálat írja elő.

 

 

Zánka, 2021. szeptember 28.                                                                       

              Sánta Lajos

                                                                                                                                                                              Intézményvezető

Európai Diáksportnap

 

Ebben az évben a Bozzay Pál Általános iskola is csatlakozott az Európai Diáksport Naphoz, köszönhetően a szerencsésen alakuló járványhelyzetnek.

A több, mint másfél órás programsorozat alkalmával Éva néni fél órás zumba oktatással kényeztette iskolánk diákságát és pedagógus csapatát, ezzel kellően ráhangolva  a lelkes közönséget sportnap második részére, melyben sportolási lehetőséget tárháza volt elérhető tanulóink számára. A műfüves pályán foci minitorna, az aszfaltos pályáinkon kosárra dobó verseny, kosárlabdázás, valamint kézilabdázás közül választhattak a Bozzay-s diákok. Nagy sikert aratott a petanque kipróbálása is.

Szerencsére az időjárás is pártfogásába vette rendezvényünket az iskola teljes közössége maradandó élményekkel térhetett haza.

Iskolánk Diákönkormányzata nevében köszönöm a lebonyolításban nyújtott segítséget dolgozóinknak, valamint a tanulóknak a rendezvényen való lelkes részvételt.

 

Bede Tamás (testnevelő tanár, diákönkormányzatot segítő pedagógus)

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Európai Mobilitás Hét

 

    2021.09.21-én került megrendezésre Balatonudvariban, az Európai Mobilitási Hét nevezetű program, amelyre a zánkai Bozzay Pál Általános iskola, 4. osztályos tanulói kaptak meghívást.  A gyerekek nagy izgalommal várták az eseményt. Már napokkal a program előtt, kíváncsi kérdések sokasága merült fel a beszélgetések során.

 

   A 4.osztály élménybeszámolója:

 

  „ A helyszínt kisbusszal közelítettük meg. Amikor odaértünk sok érdekes járművet, gokartokat, speciális bicikliket, rollereket láthattunk. Trambulin, mászófal, kézműves foglalkozások várták az iskolásokat. A nagy kedvencek közé tartozott a gokart pálya, ahol érmet is szereztünk, és a különböző nehézségi fokozatú mászófal. A változatos programok közben pogácsát, üdítőt fogyaszthattunk. Ebédre bográcsban készült paprikás krumplit ehettünk, friss ropogós kenyérrel. Mindenkinek nagyon ízlett. Miután jóllaktunk, kutyás rendőrségi bemutató következett, ahol megismerhettük, hogyan történik egy kiképzés, kipróbálhattuk, az eszközöket is.

       Mindenki nagyon jól érezte magát, jövőre is szeretnénk menni. Köszönjük az élményeket!”

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

Oltás

Tisztelt Szülők!

 

A Bozzay iskolában tanuló12 év feletti korosztály II. körös oltására a 2021. szeptember 20-ai héten kerül sor ugyanott, ahol az első oltások megtörténtek.

 

Azonban a Veszprém Megyei Oltási Munkacsoport tájékoztatása alapján - az oltható, de még nem beoltott -  az iskolákban tanuló diákok számára újból lehetőség nyílik arra, hogy a II. dózisú oltások napján megkaják az I. dózisú oltást itt helyben, a zánkai háziorvosi rendelőben.

 

Kérem a kedves Szülőket, hogy amennyiben élni kívánnak gyermekük COVID-19 elleni védőoltás beadatásával (dr. Oláh Kálmán doktor úr végzi a vakcinázást), jelezzék igényüket legkésőbb szeptember 12. éjfélig a mellékelt Igénylőlap kitöltésével.

A rövid határidőre való tekintettel azonban egyelőre egy „Igen” választ is elfogadunk a zanka@bozzaysuli.hu címre történő megküldésével.

 

 

Zánka 2021. szeptember 9.                            Sánta Lajos int. vez.

 

 

Jelentkezés lap az oltásra

 

Tanévnyitó 2021

 

 „Könyv, toll, tinta, ceruza, rontom-bontom, kezdődik az iskola, csak aszondom.”

Pontosan ez történt a minap a zánkai Bozzay Pál Általános Iskolában is. Szeptember elsején megnyitotta kapuját az iskola a bozzaysulisok előtt. „Borzalmas dolog lehet az iskola. Be kell majd ülni egy kényelmetlen padba, egész nap ülni kell, csöndben figyelni, nem tudom, hogy fogom én ezt majd kibírni?”-gondolta az a tizenhat kis elsős diák, akik nagyon megszeppenve álltak az iskola épülete előtt, hátuk mögött szüleik aggódó tekintetétől kísérve. De minden ránc kisimult az arcokon, miután a suli bozzays diákká fogadta a kis jövevényeket a tíz új felsőbb éves társukkal együtt.

A fontos eseményről beszéljenek a képek!!!

 

 

A képek megtekinthetők a Galériában!

 

Védekezési terv

 

 

Tanévnyitó

 

 

 

Nemzetiségi tábor Lengyelben

Jó szokásunkhoz híven ebben a tanévben is pályázatot nyújtottunk be a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzattal közösen a Bethlen Gábor Támogatáskezelő Zrt-hez a nyári német és hagyományőrző tábor megvalósítására. A NTAB-KP-1-2021/1-000226, „So lebten, so wohnten” elnevezésű pályázaton 700.000,- Ft támogatást nyertünk, így 24 tanulónk élvezhette július 26-tól 30-ig a Bozzay suli német nyelvi táborának tartalmas programjait. A táborozás hiányzó költségét, 400 000 Ft-ot a nemzetiségi önkormányzat és a Zánkai Iskoláért Alapítvány támogatta. Nagyon szépen köszönjük! Tanulóink öt felejthetetlen napot tölthettek a Lengyel-Annafürdő Turisztikai Központban. Betekintést nyerhettek sváb elődeink életébe, kipróbálhatták a mindennapok nehéz megpróbáltatásait, a nagyon korai kelést, birkanyírást, juhfejést, de belekóstolhattak a vályogtégla készítésébe és a kenyérsütés rejtelmeibe is. Igaz, hogy kenyér helyett perecet sütöttek a megkelt tésztából, de a munkafolyamat végén az kiváló eredményt az üres tálalóedény bizonyította. Savanyúságot raktak el, sváb kovászos uborkát készítettek, megismerkedtek a kor népi gyermekjátékaival, valamint a középkori lovagi életmóddal is. A programot kézműves foglalkozások és élmény múzeumlátogatások is tarkították. Egyszóval nem unatkoztak! Mi pedagógusok sem!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Covid-oltás

Tisztelt Szülők!

 

A Balatonfüredi Tankerületi Központ részére adatszolgáltatási kötelezettségünk van az alábbi tárgyban:

Amint már tudják, és tájékoztatást is kaptak róla, a Kormány döntött a 12-18 éves személyek – iskolában történő - oltásáról, ezért szükségessé vált az érintett 12-18 éves diákok számának összegyűjtése. Az előzetes felmérés a hónap elején megtörtént, ezt követően a mellékletben található dokumentumok kitöltésével és visszaküldésével tudják csak megerősíteni szándékukat.

 

Tisztelettel kérjük a kedves Szülőket (gondviselőket), hogy augusztus 25-ig a csatolt dokumentumokatzanka@bozzaysuli.hu email címre küldjék el, jelezzék, hogy a 12 életévüket betöltött gyermekük (2021. 09.01-ig betölti a 12. életévét) részére igénylik-e a COVID elleni védőoltást vagy nem kívánnak élni ezzel a lehetőséggel.

 

Megköszönöm újbóli szíves közreműködésüket, tisztelettel:

 

Sánta Lajos

intézményvezető

 

 

- Levél a szülőknek

 

- Hozzájáruló nyilatkozat az oltáshoz

 

- Jelentkezési lap a covid19 oltásra

 

 

 

Covid-oltás

 

 

Nyári ügyelet

 

Nyári tábor

 

Ballagás és évzáró

Jutalomkönyvben részesült kitűnő, illetve jeles tanulóink:

 

1. o. Bánó-Weisz Zsombor Mátyás

        Dobosi Márton

        Filep Botond Miklós

        Kartaly Liliána

        Molnár Hanga

        Nagy Zsombor

        Resze Zsanna

        Sebestyén Lara

 

2.o. Doma Levente

       Gondos Gergely

       Nagy Bendegúz

       Szabó Izabella

       Szabó Márton

 

3.o. Bánó-Weisz Benedek Csaba

       Green Anna

       Nagy Johanna Petra

       Szász Attila

 

4.o. Filep Sára

       Inhof Sára

       Stumpf Réka

       Szabó Márton

 

5.o. Resze Máté

       Scher Gergely

 

6.o. Molnár Boglárka

       Mörk Andrea

       Filep Lili

       Szabó Csoma

 

7.o. Barátossy Szabolcs

       Illés Janka

       Simon Júlia

       Kovács Áron Milán

       Borbély Eszter Mária

       Lengyel Jázmin Bianka

       Csonka Ajsa

 

8.o. Sibak Dorottya Lilla

       Molnár Márton

       Szücs Petra

 

Az év alsós németese ebben a tanévben Filep Sára 4. osztályos, az év felsős németese Sibak Dorottya Lilla 8. osztályos tanuló lett.

 

 

 

Ebben a tanévben két tanulónk: Sibak Dorottya Lilla és Molnár Márton érdemelte ki a Bozzay-díjat. 

 

 

 

Ballagás és tanévzáró további fényképei megtekinthetők a Galériában!

 

 

 

7. osztály kirándulása

 
A magunk mögött hagyott tanév után joggal merült fel a hetedik osztályos tanulókban a vágy, egy remek kikapcsolódást nyújtó osztálykirándulásra.
Nagyon messze nem akartunk elutazni, de egy vonatozást, hajókázást és persze egy csodás panorámát nyújtó kilátó meglátogatása jó ötletnek tűnt.
A tanév utolsó tanítási napját követően 14 tanulóval, Babett nénivel vonattal utaztunk Badacsonyba, majd egy gyors átszállást követően Fonyódra vettük az irány, ahol már várt minket a hajóállomás közvetlen közelében lévő mini vidámpark, dodzsemmel, óriáskerékkel, billiárddal, remek étkezési lehetőséggel. Miután mindannyian kiszórakoztuk magunkat, sok folyadékkal feltöltve indultunk a Sipos-hegyi kilátó felé, mely páratlan kilátással kényeztette a hetedikes diákokat és persze a kiérőket egyaránt. A rekkenő hőség ellenére tanítványaim hősiesen gyalogoltak a torony felé, mely némi kilengéssel ugyan, de biztos élményekkel várt bennünket.
Az osztályfőnök legnagyobb örömére láthatóan mindenki jól érezte magát, bízunk majd az őszi folytatásban!!
 
 
 
 

Foci

Hajrá Magyarok!!!

 

 

 

Strandolás

Június 11-én kicsik és nagyok örülhettek a zánkai strandon a közös fürdőzésnek, játékoknak.

Köszönjük Zánka Önkormányzatának a vendéglátást!

 

 

A további fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

Pályaorientációs nap

 

Június 8 – án pályaorientációs napot tartottunk felső tagozatos diákjainknak. Meghívott vendégeink szívesen vállalták ezt az életre nevelő feladatot. Az előadók a jelen és jövő kihívásainak megfelelve  „A munkád a mindennapok öröme legyen, de több lábon kell állnod !” közvetítésével gondolkodásra ösztönözték a gyerekeket  jövőjük építésével kapcsolatban. Nagyon köszönjük előadóinknak – Sárffi Mariann, dr.  Barátossy György és felesége, Vissi Gabriella, Kerschner Babett és Herczeg Zsuzsanna – a gyerekek és iskolánk nevében is, hogy megpróbálták felkelteni tanulóink érdeklődését a sok – sok hivatás bemutatásával, amelyek örömöt, küzdelmeket, sikereket jelentenek számukra.

Külön köszönjük, hogy Herczeg Zsuzsi néni, az általa festett könyvjelzőkkel megajándékozta iskolánk pedagógusait és tanulóit.

 

      

 

 

 

 

 

 

Bendegúz levelezős verseny

 
Egész éves szorgalmas munkája eredményeként Kartaly Liliána 1. osztályos tanuló a Bendegúz-Jonatán olvasás-szövegértés levelezős versenyén arany minősítést kapott. A 2. osztályos Somogyi Julianna bronz minősítést szerzett matematikából.
Resze Máté 5. osztályos tanulónk pedig megyei 7. helyezést ért el és arany minősítést kapott éves munkájáért szintén matematikából.
 
Gratulálunk!
 
 
 
Kartaly Liliána 1. osztályos tanuló
 
 

Nemzeti összetartozás napja

 

Június 4 – én, a Nemzeti összetartás napján, felsős tanulóink versekkel emlékeztek a trianoni tragédiára. Az elhangzottak legfontosabb üzenete a magyar nemzet összetartásának ereje, fontossága volt, amelyet Horváth Lajos igazgató Úr ünnepi beszédében is hangsúlyozott. A megemlékezést egy közös, zászlós futással zártuk.

 

 

 

 

 

 

Szín-Vonal

 

Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola Képzőművészeti Tanszakának bemutatkozója

 

MEGTEKINTHETŐ ITT

 

Röpis torna

 
2021. május 15-én ismét röplabda háziversenyen vettek részt az elsős, másodikos és harmadikos sportolóink.
A délelőtt nagy részét kitöltő tornán kiválóan szerepeltek röpiseink, így szerezve dicsőséget a Bozzay iskolának!
 
Köszönjük lányok!
 
Hajrá Bozzay!
 
 
 

Szín-Vonal

 

Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc Tanszakának bemutatkozója

 

MEGTEKINTHETŐ ITT

 

Ovisok látogatása

 

Május 5-én iskolánkba látogattak a nagycsoportos óvodások. Közös testnevelés órán vettek részt a 2. és 4. osztályosokkal.

 

 

 

Trachttag

Lehetőségeinkhez mérten ebben a tanévben is megtartottuk a TrachtTag-ot, vagyis a népviselet napját április 30-án. Lényege, hogy a mindennapos öltözékünkhöz egy régi ruhadarabot veszünk fel: egy kendőt, egy kalapot, mellényt, szoknyát… vagy népviseleti ruhába öltözve próbáljuk hagyományainkat, értékeinket tovább hagyományozni a jövő nemzedéknek.

Mondókázás, közös versmondás és táncház tette színessé a programot, amelyen a pandémia miatt csak az alsó tagozatos tanulóink vehettek részt.

Kis rozmaring ággal- a magyarországi németek jelképével- kedveskedtünk minden résztvevőnek, amelyet kitűzhettek tanulóink ruhájukra vagy a lányok a hajfonatukba.

 

 

A további fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

Adó 1%

Kérjük, adója 1%-ával támogassa iskolánk alapítványát!

 

Köszönjük!

 

 

Löwenzahn német nyelvi verseny

 

 

Legendare Sissi német nyelvi projektverseny

 

"Berufe damals" német nemzetiségi pályázat

 

A német nemzetiségi önkormányzattal való kapcsolatunk kiváló. Közösen nyújtunk be pályázatokat, együtt táboroztatunk, ebben az évben is erre készülünk. Megszületett az első pályázati kiírás is: korosztályonként, több csoportban az óvódás korosztálytól kezdve a 8. osztályig bezárólag felhívást intéztünk tanulóink részére a „Berufe damals” témakörben. Minden korosztály, összesen 51 tanuló más-más feladaton keresztül mutathatta be az általa választott foglalkozást: volt, aki cégért készített, volt, aki egy rajzon keresztül mutatta be az általa választott foglalkozás nehézségeit, és voltak olyan tanulók is, akik szabtak-varrtak, és bemutatták varró-és hímző művészetüket: készült házi áldás, kékfestő ruhában pompázó fakanál báb. Lelkes tanulóink oklevelet és értékes jutalmat vehettek át szorgalmukért.

 

 

A további fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

Beiratkozás menete

Kedves Szülők!

 

A beiratkozáshoz szükséges információk az alábbi HIRDETMÉNY-ben olvashatók:  

 

 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

 

1. a beiratással kapcsolatos adatlap (letölthető)

2. nyilatkozatot a médiában való megjelenésről (letölthető)

3. nyilatkozatot a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról  (letölthető)

4. nyilatkozatot az életvitelszerűen használt lakcímről (letölthető)

5. nyilatkozatot az etika/hit- és erkölcstan választásáról (letölthető)

 

Tavaszi szünet

 

 

Válaszd a Bozzayt!

 

 

 

 

Beiratkozás

 

 

Hit- és erkölcstan oktatás az iskolánkban

 

Kedves Szülők!

 

Az iskolánkban folyó hit- és erkölcstan oktatásról szóló tájékoztatókat itt tekinthetik meg:

 

Katolikus hitoktatás:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ytHYZnMx4sA&t=1s

 

Tájékoztató 1. 

 

Tájékoztató 2. 

 

Református hitoktatás:

 

https://reformatus.hu/hittan/

 

Evangélikus hitoktatás:

 

Tájékoztató 1. 

 

Tájékoztató 2. 

 

 

 

Az elsősök bemutatkozó műsora

 

Az első osztályosok bemutatkozó műsora megtekinthető a Zánka Tv videógalériájában:

 

 

 

 

 

Digitális munkarend

 

Olvasópályázat

Olvasópályázat

 

Az ősszel meghirdetett iskolai olvasópályázat eredménye:

 

                   2. osztály

 

                  1. Kis-Gali Alexander

                  2. Szabó Izabella

                  3. Boros- Szuper Bonifác

                  4. Sólyom Helka

                      Doma Levente

                      Szabó Gyula

                      Magyar Kornél

 

 

                       3. osztály

 

                      1. Szász Attila

                      2. Bánó-Weisz Benedek

                      3. Nagy Johanna Petra

                      4. Inhof Zorka

                          Dobosi Gergely

 

 

 

                   4. osztály

 

                   1. Filep Sára

                   2. Szabó Márton

 

 

Hit- és erkölcstan oktatási információk

Tisztelt Szülők!

 

A 2021/2022. évi hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről szóló, 2021. március 9. szerdára meghirdetett tájékoztató nap az érvényes járványügyi szabályozások miatt ELMARAD!

Az egyházak (római katolikus, evangélikus, református) képviselői írásos tájékoztatást fognak eljuttatni intézményünknek, melyet a későbbiekben honlapunkon is közzéteszünk.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Közlemény

Tájékoztatjuk a tisztelt Szülőket,

hogy Hujber László óvodai és iskolai szociális segítő,

a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársa

minden hónap első hétfőjén 11.30-tól 12.30-ig

a Bozzay Pál Általános Iskolában fogadóórát tart.

 

 

Tájékoztató hittan oktatás és beíratkozásról

 

a dokumentum ITT elérhető

 

Pályázat

 

Intézményvezető beosztás ellátására : LETÖLTHETŐ

 

Megújult a tornaterem!

Jól kezdődött a 2021-es év a Bozzay Általános Iskolában!

Több mint 14.446.180.- Ft-os pályázat elnyerésével megújult iskolánk sportcsarnokának padozata.

Immár egy korszerű rugalmas faburkolaton zajlanak a testnevelés órák és a sportszakkörök, kímélve ezzel a tanulók egészségét. Természetesen a küzdőtér vonalazása is frissítve lett, kézi és a kosárlabda felfestéseken túl már szabványos és korosztályos röplabda pályák is helyt kaptak a szépen csillogó parketten.

 

 

 

 

 

 

 

Magyar kultúra napja

Január 22-én kultúra-napi megemlékezést tartottunk a Bozzay-rádió segítségével. A 6. osztályos tanulók (Lili, Luca, Fecó, Hanna, Marci) lelkesen olvasták fel a Himnusz keletkezésének körülményeiről és a magyar kultúráról szóló érdekes szövegeket. Zenék színesítették műsorunkat. Szervezők Marianna és Viol néni voltak.

 

 

 

Karácsony

 

 

 

 

 

Tájékoztatás

 

 

Tájékoztatás

 

A december 4-ei (péntek) Covid teszt következményeként a jövő héten iskolánk felső tagozata távoktatásban teljesíti tanulmányi kötelezettségét!

 

 

 

Márton-nap 2020

Ebben az évben sem feledkeztünk meg a Márton napi hagyományápolásról, csak az idei tanévben egy kicsit rendhagyó módon került rá sor. Egy héten keresztül készültek tanulóink az emlékezetes nap megünneplésére. November 11-én kikerültek az alkotások a faliújságokra, az ablakokra és a folyosók falára. Voltak, akik lámpásokat, illetve gyertyát készítettek. Mások a témával kapcsolatos szavakból libákat raktak ki vagy mandalát színeztek. A dekoráció színfoltja a Márton napi tűz , amelyet az iskola összes tanulójának kézlenyomatából „raktunk”. Nagy tüzet gyújtottunk, jelezve Mártonnak a tűz fényével, hogy gondolunk rá.

 

 

A további fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

Magyar nyelv napja

 

November 13-án – kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapját jelentő édes anyanyelvünkről – a Magyar nyelv napja alkalmából megható zenék, versek szóltak rádiónkon tanulóinknak, nyelvünk szépségéről, gazdagságáról a 8. osztályosok közreműködésével. Rádiós, ünnepi emlékműsorokat Csékei Marianna és Stumpfné Vass Violetta szerkesztette, Bede Tamás technikai segítségével.

 

 

Röplabda verseny

 

2020. november 8-án egy nagyon sikeres versenynapot tudhat maga mögött a Szent Benedek Röplabda Akadémia röplabda csapata. Ezúttal az U13-as korosztálynak rendezett tornán szerepeltek kiválóan játékosaink. Az eredményes játéknak köszönhetően ezüstéremmel térhettünk haza.

A Bozzay iskolából Máté Míra, Nagy Anna Boglárka és Horváth Johanna Janka ötödik osztályos tanuló erősítette az SZBRA együttesét.

Csak így tovább!

 

Hajrá SZBRA!

 

 

 

 

Tájékoztatás

Márton-nap

 

 

Nemzetiségi pályázat

Október 23.

Október 22-én az 1956-os forradalomra és szabadságharcunkra – a rendkívüli helyzet miatt újból az iskolarádióban, a 7. osztályos lányok közreműködésével – versekkel, zenével emlékeztünk, tisztelegtünk hőseink előtt. A felső tagozatosok által készített magyar címerek kiállításra kerültek a faliújságon.

 

 

Október 6-i megemlékezés

 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc mártírjaira emlékeztünk október 6-án. A járványügyi helyzet miatt az iskolarádión keresztül szóltunk alsós - felsős diákjainkhoz. Kossuth-nóta furulyán vitt vissza minket a távoli múltba, felidézve a történelmi eseményeket. Az osztályokban gyertyagyújtással emlékeztünk nagyjainkra. Köszönjük a közreműködést tanítványainknak: Bácsi Nóra, Csonka Ajsa, Klemens Barnabás, Lengyel Jázmin, Simon Júlia, Szabó Csoma, Varga Babett tanulónknak. Felkészítő pedagógusok Csékei Marianna, Stumpfné Vass Violetta voltak.

 

 

 

Módosított járványügyi protokoll

 

LETÖLTHETŐ 

                                                                                    

Népmese Napja

 

Szeptember 30-án ünnepeltük a Népmese Napját. Ez alkalomból a Bozzay rádióban hallgathattuk meg „Adj isten egészségére!” című népmesét a 3. osztályosok (Bánó-Weisz Benedek, Dobosi Gergely, Green Anna, Hegyi Barbara, Inhof Zorka, Nagy Johanna, Szász Attila) előadásában, Klemens Barnabás 5. osztályos tanuló hangszeres kíséretével. Felkészítőjük Szabó Ida néni volt.

 

A fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

 

 

Szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!

 

 

2020. szeptember 16-án (szerdán) szülői értekezletet tartunk iskolánkban.

 

16.30 - alsó tagozat (1. osztály kivételével) részére

 

17.30 - felső tagozat részére

 

Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt!

 

Intézményi járványügyi protokoll

 

A dokumentum LETÖLTHETŐ

TANÉVNYITÓ

 


2022-01-22

Központi felvételi - 8.o.

2022-01-24

Osztáyozó értekezlet

2022-01-26

Holokauszt emléknap

2021es tanév programja :


Digitális napló :


2021 Nemzetiségi német nyári tábor - Lengyel-Annafürdő


NYÁRI TÁBOROK 20202019 Nemzetiségi német tábor


BAFIT


A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány


BUSZMENETREND :


2018 Nyári német táborok


HATÁRTALANUL :Német +