Legfrissebb fotó :

4. o. az Erzsébet-táborban

Nyári ügyeleti rend

 

Álláslehetőség a Bozzayban

 

Pályázat tanító, napközis nevelő munkakör betöltésére: PÁLYÁZAT

 

Pályázat pedagógiai asszisztens munkakör betöltésére: PÁLYÁZAT

 

Nemzetiségi nap

NNN nap 

 

A nyolcadik osztály szervezésében jöhetett létre hagyományteremtő szándékkal a német nemzetiségi nap (NNN), melyen német és népismereti feladatokkal birkóztak meg vegyes csapatokban elsőtől hetedik osztályig a gyerekek. Piros, sárga, narancssárga, sötétkék, világoskék, sötétzöld, világoszöld, fekete, fehér, barna csapatokba osztották be a szervezők az alsóbb éveseket. A „Dorfrally” 10 állomásból állt, mely során megjártuk a kertészettől a tájházon át a barkácsboltig az iskola környékének összes árnyékos helyét. Minden állomáson feladatok várták a gyerekeket: rejtvényfejtés, német dal szövegének kiegészítése, tájházban kutakodás, népviselethez kapcsolódó puzzle kirakás, Zánka történetével kapcsolatos kérdések megválaszolása, német nemzetiségi himnusz tanulása, a sváb címer szimbólumaival való közelebbi megismerkedés. Az egész délelőttöt betöltő „falurally” végére a diákok teljesen elfáradtak, de sokat tanultak. Az eredményhirdetésnél közösen szavaltuk már a német nemzetiségi himnuszt.

A szervezésnél, az ajándékok megvásárlásánál nagyon sok segítséget és támogatást kaptunk a Német Nemzetiségi Önkormányzattól, ezúton is köszönjük a segítségüket és támogatásukat.

 

Jövőre már várjuk a jelen hetedik osztály által szervezett NNN napot.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Kompetenciamérés 2021

Kompetenciamérés 2021 - eredmények

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 80. § (1) bekezdése által elrendelt, és a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 79. §-ában és a 2020/2021. tanév rendjéről szóló 27/2020. (VIII. 11.) EMMI rendelet 11. § (1) bekezdésében szabályozott országos kompetenciamérés 2021 májusában sikeresen megszervezésre került.

 

A mérésben a magyarországi oktatási intézmények 6., 8. és 10. évfolyamos tanulói vettek részt matematikai és szövegértési feladatsorok kitöltésével. A nagyszerű eredményt a Bozzay Pál Általános Iskola jelenlegi hetedikes és a tavalyi év végén elballagott nyolcadik osztályos tanulói érték el. Az eredmények mostantól nyilvánosak.

 

A kompetenciamérés jelentősége, hogy lehetővé teszi az adott évfolyamon tanuló diákok teljesítményének összehasonlítását és fejlődésük nyomon követését szakértők által összeállított sztenderd alapján. A mérés eredményét még befolyásolja, befolyásolhatja a szülők által kitöltött Háttérkérdőív, amely a mérésben résztvevő tanulók környezeti viszonyát is figyelembe véve korrigálhat az eredményen.

 

 

A részletes jelentések (intézményi, tanulói) megtalálhatók a szokásos https://www.kir.hu/okmfit/ oldalon. Ezen a felületen a szülők megtekinthetik gyermekük egyéni teljesítményét is.

 

Magyar Falu Program pályázata

 

Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése – 2022 című, MFP-ITF 2022 kódszámú pályázat

 

 

 

Kézilabda

 

 

 

Kabóca Bábszínház

Június 7-én, kedden a Kabóca Bábszínház látogatott el iskolánkba. Egy EFOP-os pályázat keretén belül a „Mesecirkusz” című előadást nézték meg az alsós gyerekek. Ismét nagyon jó előadást láthattunk, mindenki pirosra tapsolta a tenyerét. Sajnos ez volt az utolsó előadás, amit a pályázat nyerteseként láthattunk. Az elmúlt évek során évi 2-3 alkalommal nézhettük meg a nívósnál nívósabb előadásokat, vehettünk részt a drámapedagógiai foglalkozásokon.

 

 

 

 

 

Erzsébet-tábor

Bozzaysok a Zánkai Erzsébet-táborban!

 

A Bozzay Pál Általános iskola felső tagozatos diákjai szenzációs tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Zánkai Erzsébet-táborban.

Iskolánk tantestületének döntése értelmében, kora tavasszal pályázatot nyújtottunk be az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz a tavaszi ottalvós Erzsébet-táborban történő részvételre.

Folyamodványunkat mindenki örömére elfogadták, így a 2022. TVK-01-00281 számú pályázat keretében 57 gyermek és 6 fő pedagógus élményekben gazdag három napot tölthetett el június 1-3. között, az elmúlt időszakban több tízmilliárd forint értékben újjá varázsolt gyermekparadicsomban. A tábor szervezői a színvonalas ellátáson túl számos érdekes programot is nyújtottak a résztvevőknek.A Bozzays diákok belekóstolhattak az íjászkodásba, lézerharcba,az egy órás hajókázás alkalmával bepillanthattak a kapitány úrhoz is. Részesei lehettek a középkori csata viadaloknak, érdekes előadások alkalmával megtudhatták a kutyatartás fortélyait,betekintést kaptak az ízeltlábúak világába.Kipróbálhatták az Exatlonpályát, valamint sokan éltek a trambulinozás lehetőségével is.A kísérő pedagógusok egyöntetű véleménye alapján a legizgalmasabb elfoglaltságnak a kalandpark megmászása ígérkezett, természetesen nem maradhatott el a minden igényt kielégítő strandolás sem.

 

Reméljük a következő tanévben is hasonló sikerekről számolhatunk be.

 

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Látogatás a Gyógynövénykertben

Június 2-án, csütörtökön az alsósok meglátogatták a zánkai Gyógynövénykertet. Takácsné Kati néni fogadott minket, és mutatta meg nekünk a kert csodálatos növényeit. Sokan nem jártak még itt, és legnagyobb örömünkre érdeklődve hallgatták Kati néni rövid ismertetőjét, majd örömmel fedezték fel a számukra ismerős gyógy- és fűszernövényeket.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Alsós kirándulás

Végre oly sok év kihagyás után ismét kirándulhattunk! Úticélunk Balatonfüred volt, ahová a június elsején, gyönyörű, napsütéses időben vonattal utaztunk el. Itt egy „kisvonat” várt minket, ezzel mentünk a Lóczy-barlanghoz és a Látogatóközponthoz. A fantasztikus barlanglátogatás után szintén a „kisvonat”-tal robogtunk a Tagore sétányra, a Bodorka Balaton Aquarium - Balatoni Vízvilág Látogatóközponthoz. Itt a Balaton élővilágával ismerkedtünk meg. Ezt követően sétáltunk a parton, megnéztük a kikötőt és a hajóállomást, megcsodáltuk a szebbnél szebb hajókat, majd természetesen fagyiztunk is. A partról gyalog mentünk az állomásra, és a 15.02-es vonattal jöttünk vissza Zánkára.

 

 

A kiránduláson készült fotók megtekinthetők a Galériában!

 

 

ÖSSZES HÍR

2023/24 tanév programja


Digitális napló :


2023 Nyári nemzetiségi tábor - Lengyel - Annafürdő


2022 Nemzetiségi német nyári tábor - Sopron


2021 Nemzetiségi német nyári tábor - Lengyel-Annafürdő


2019 Nemzetiségi német tábor


BAFIT


A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány


BUSZMENETREND :


2018 Nyári német táborok


HATÁRTALANUL :Német +